Kinesiologia - ja

kansainväliset viralliset kinesiologian kurssit

 

 

Mitä kinesiologia on?

 

Hei, sinä hyvinvointialan ammattilainen!

Kiinnostaako sinua oppia kehon tasapainotuksia kinesiologian keinoin?

Tarjoan vielä muutaman virallisen kinesiologian kurssin.

KOKOA RYHMÄ omalle paikkakunnallesi tai omaan työpaikkaan, niin saat etuja!
 

 

Mitä kinesiologia on?

Soveltava kinesiologia on kehon ja mielen tasapainotusterapia.

Se on käytännönläheinen ja turvallinen

 • testaus-,
 • tasapainotus/hoito
 • ja itsehoito- ohjausmenetelmä

kaikenikäisille. Se on paljon laajempaa kuin tavallinen ”fysioterapeuttinen” kinesiologia, mutta silti tätäkin yleensä kutsutaan lyhyesti kinesiologiaksi.

 

Pehmeät manualiset lihastestit ja tasapainotukset tehdään kätevästi vaatteiden päältä istuen, seisten ja/tai makuulla, tarvittaessa missä vain: vastaanoton ja kodin lisäksi vaikka pukukopissa, urheilukilpailuissa, ennen esiintymisvuoroaan, työpaikalla, kokouksessa, matkalla...

Kinesiologia tulee kreikan kielen sanasta kinesis, joka tarkoittaa liikeoppia.

 

Keho on viisas, kysy keholta, keho kertoo

Lajia käytetään yli 100 maassa, innolla esimerkiksi naapurissamme Ruotsissa. Suomeenkin tarvitaan lisää kinesiologian eli kehotestausten ja tasapainotusten ammattilaisia.

Terveys on fyysisen, psyykkisen, henkisen, sosiaalisen ja biokemiallisen (mm. ravinto) osamme tasapainoa. Kaikki vaikuttavat toisiinsa. Me tarkistamme keholta (hermostolta) kevyillä ja herkillä lihastesteillä, missä vaiva, esimerkiksi kipu, stressi tai jonkin urheiluliikkeen hankaluus piilee. Samoin selvitämme, mikä tasapainottaa parhaiten juuri nyt ja mitä voit itse tehdä kotitehosteena.

Kinesiologiaa käytetään sekä akuutteihin että kroonisiin vaivoihin. Laji on turvallista kaikille vauvasta vaariin. Itse teen vastaanottotyötä eniten perusterveiden työikäisten ja opiskelijoiden kanssa. Tätä toki kannattaa tehdä yhdessä muun hoitohenkilökunnan kanssa myös kroonikoille. Esimerkiksi pikkulapset ja eläimet reagoivat myönteisesti yleensä hyvinkin nopeasti.

 

Kinesiologialla tasapainoon pehmein keinoin

Haluatko saada tasapainon esimerkiksi joihinkin näistä

 • stressiin, tunnestressiin
 • kipuihin, jännityksiin, rentoutumiseen
 • lihastasapainoon, kehonhallintaan, ryhtiin (ryhti on tärkeä kaikkeen!)
 • liikuntaan, urheiluun
 • ravintoon (ruoka- ja lisäravinnetestit)
 • painonhallintaan
 • elämän, työelämän, urheilun ja harrastusten tavoitteiden saavuttamiseen
 • ilmaisuun, luovuuteen, uusien taitojen oppimiseen, taitojen kehittämiseen
 • itsetuntemukseen, vuorovaikutukseen
 • henkiseen tasapainottumiseen (addiktit, asenteet, ajatusmallit, ohjelmoinnit, mieli, tunteet)
 • jaksamiseen, voimavaroihin
 • eri vaivojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja itsehoitoon
 • epämääräisiin vaivoihin?

Tilanteestasi riippuen yksikin käynti voi auttaa. Usein kinesiologiaa varataan muutaman kerran sarja ja/tai säännölliset tarkistus- ja tasapainotuskäynnit esimerkiksi 6-12 kertaa vuodessa. Saat joka 5. käynnillä 25% alennuksen maksusta.

 

Kinesiologia on yhteistyötä

Panostamme ennaltaehkäisyyn, joka on halvempaa ja helpompaa kuin sairaudenhoito. Tässä on myös omavastuumalli eli ihminen on itse vastuussa hyvinvoinnistaan. Hyvät tulokset perustuvat yhteistyöhön asiakkaan kanssa.

Kinesiologia on yksilöllistä: siksi tehokasta. Esimerkiksi jokainen niskahartiaa poteva saa erilaiset hoidot ja ohjeet, koska jokaisen vaivaan löytyy eri syy.

Kinesiologia on ”dopingia ilman dopingia”, jota esimerkiksi olympiaurheilijat, taiteilijat ja muut huippuammattilaiset maailmalla hyödyntävät. Kohta yhä enemmän myös Suomessa.

Kinesiologit tekevät mielellään yhteistyötä itse asiakkaan lisäksi myös valmentajien, terapeuttien, hammaslääkäreiden, lääkäreiden, ohjaajien ja opettajien kanssa.

 

Historia

Sovelletun kinesiologian (Applied Kinesiology) kehittivät alunperin monipuolisesti kouluttautuneet yhdysvaltalaiset kiropraktikot, etenkin 1960-luvulta lähtien. Varsinkin George Goodheart löysi käytännön työssään kehon eri osien tarkan yhteistyön. Kinesiologiassa ei niksautella, vaan toiminta on pehmeää.

Monet kehittäjät olivat/ovat tunnustavia kristittyjä, mutta menetelmämme on kaikista uskonnoista, filosofioista ja puolueista vapaa ja riippumaton.

TFH-kurssisarjani aikana saat suomentamani artikkelin sovelletun kinesiologian  kehittymisestä.

 

Katso kinesiologian koulutus ja kurssit - Ilmoittaudu tästä!