Ohjelmapalvelut, työhyvinvointi, kinesiologiakoulutus, Helsinki, Turku, Tampere

/ Mitä kinesiologia on /

 

Tällä sivulla saat taustatietoa soveltavasta kinesiologiasta.

 

 

Mitä kehosi kertoo?

Soveltava kinesiologia on käytännönläheinen ja turvallinen testaus-, tasapainotus/hoito ja itsehoidon ohjausmenetelmä kaikenikäisille. Se on paljon laajempaa kuin tavallinen ”fysioterapeuttinen” kinesiologia, mutta silti sitäkin yleensä kutsutaan vain kinesiologiaksi.

Soveltava kinesiologia on näiden alla mainittujen monipuolinen, kokonaisvaltainen ja täysin yksilöllisesti räätälöity  yhdistelmä

 • kehotestit/lihastestit, haluttaessa myös stressitestit ja ravintotestit
 • tasapainotukset/hoidot: kehon tasapainotus, lihastasapainotus, ryhdin tasapainotus, hoitoliikkeet, biokineettiset venytykset, hieronta- ja hoitopisteet, muut hoitotekniikat ja rentoutukset, äänihoito, värihoito, kirjalliset tehtävät ym.
 • itsehoito-ohjaus: coaching, valmennus.

 

Keyven manualiset lihastestit ja hoidot tehdään vaatteiden päältä istuen, seisten ja/tai makuulla tilanteesi mukaan.

Lajia käytetään yli 100 maassa, runsaasti esimerkiksi naapureissamme Ruotsissa ja Tanskassa.

Saksassa, Sveitsissä, Unkarissa ym. Keski-Euroopassa ”kaikki” tuntevat jonkun kinesiologin ja käyvät säännöllisesti vastaanotolla. USA:ssa ja Australiassa kinesiologeja on määrällisesti eniten. Myös Suomessa kinesiologiaa (kehon viisautta) hyödynnetään yhä enemmän.

Kinesis on kreikkaa ja tarkoittaa liikeoppia. Kinesteettinen puolestaan tarkoittaa kehollisuuteen, tuntoaistiin (ja tunteisiin) perustuvaa. Esimerkiksi kinesteettinen oppija oppii parhaiten tekemällä (kuten suurin osa ihmisistä).

 

 

Kinesiologia tuo monipuolista helpotusta

Haluatko saada helpotusta esimerkiksi joihinkin näistä

 • stressiin, kipuihin, jännityksiin, rentoutumiskykyyn, jaksamiseen
 • lihastasapainoon, ryhtiin, kehonhallintaan, painonhallintaan
 • liikuntaan, urheiluun ja muuhun kehotyöskentelyyn
 • elämän, työelämän, urheilun ja harrastusten tavoitteisiin ja hallintaan (+ ajanhallinta)
 • ilmaisuun, luovuuteen, oppimiseen, taitojen kehittämiseen
 • itsetuntemukseen, vuorovaikutukseen
 • henkiseen tasapainottumiseen (addiktit, asenteet, ajatukset, ohjelmoinnit, mieli, tunteet)
 • eri vaivojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja itsehoitoon
 • myös epämääräisiin vaivoihin.

Halutessasi kinesiologialla testataan myös sopivimmat

 • ruoka-aineet: tämän hetkiset yliherkkyydet, neutraalit ja parantavat ruoat
 • lisäravinteet, luontaistuotteet.

Kinesiologian hoitolista on monipuolinen, koska ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Terveys on tasapainoa. Kinesiologiaa käytetään sekä akuutteihin että kroonisiin vaivoihin.

Tilanteestasi riippuen yksikin kinesiologinen käynti auttaa, jopa kokonaan. Usein kinesiologiaa varataan muutaman kerran sarja ja/tai säännölliset tarkistus- ja tasapainotuskäynnit esimerkiksi 4 kertaa vuodessa. Kysy lisää!

kine-vierashuone-ph-2

 

Kinesiologi tekee yhteistyötä

Kinesiologia painottaa ennaltaehkäisevän itsehoidon merkitystä, joka on halvempaa ja helpompaa kuin sairaudenhoito. Tässä on myös omavastuumalli eli ihminen on itse vastuussa hyvinvoinnistaan. Kinesiologiassa ei tyrkytetä mitään, vaan kaikki tarvittavat asiat tarkistetaan/kysytään keholtasi.

Yhteistyössä kanssasi kuuntelemme, testaamme ja tasapainotamme kehoasi. Kinesiologin vastaanotolla testataan haluamiasi asioita. Ainut todellinen tietolähde ihmisestä on hänen oma kehonsa/kehomielensä. Siksi kinesiologian tunnuslause onkin: ”Keho on viisas, kysy keholta”. Keho parantaa itse itsensä.

Olen huomannut, että kaikkein avoimimmin, parhaiten ja nopeiten kinesiologia toimii lapsilla, nuorilla, eläimillä ja sellaisilla aikuisilla, jotka ovat ”kinesteettisä eli kehollisia”. Tarkoitan ihmisiä, jotka osaavat kuunnella kehonsa viestejä, kunnioittavat niitä, ottavat ne vakavasti ja tekevät itsehoitoharjoituksensa. Tulokset voivat silloin olla nopeita. Kysy lisää.

Kinesiologia on mahdollisimman yksilöllistä ja siksi tehokasta. Jokainen saa  omanlaisensa hoidot samaankin vaivaan. Esimerkiksi jokainen niskahartiaa poteva saa erilaiset räätälöidyt hoidot ja ohjeet, koska jokaiselle löytyy taustalta kehotesteillä erilainen syy.

 

Kinesiologia yhdistää
 • kehon, mielen ja tunteet
 • hoitamisen ja itsehoidon
 • itsensä ja muiden kuuntelun
 • pääasiassa länsimaiset (anatomia, fysiologia, ravinto, tunteet ym.)  ja lisäksi tärkeimmät kiinalaiset menetelmät (sisäelinmeridiaanit, akupisteet, ravinto, tunteet ym).

Kokonaisvaltaisilla luontaishoidoilla, mitä kinesiologiakin on, tulokset saavutetaan pelkkää keskusteluterapiaa tai pelkkää kehonhoitoa nopeammin ja taloudellisemmin. Kinesiologian tulokset ovat myös sitä nopeampia, mitä enemmän olet jo ennestään itseäsi työstänyt ja/tai mitä valmiimpi muuten olet kuuntelemaan viisaan kehosi viestejä.

 

Viisas keho kertoo

Kinesiologia on yksilöllistä ”dopingia ilman dopingia”, jota esimerkiksi olympiaurheilijat, taiteilijat ja muut huippuammattilaiset käyttävät.

Kehosi on elämäntarinasi ja paras ystäväsi. Se haluaa auttaa sinua. Esimerkiksi kipu on aina kehon hälytysmerkki, joka haluaa pysäyttää sinut: nyt on tehtävä jotain!

Jos vaivasi oli jo mennyt jo ”liian” pitkälle, ohjaamme sinut ensin koululääketieteen vastaanotolle, jonka kanssa myös teemme yhteistyötä. Pääasiassa pyrimme tasapainottamaan pehmein keinoin ja ennaltaehkäisevästi.

Kinesiologia on turvallista kaikille ja kaikenkuntoisille vauvasta vaariin. Sitä käytetään myös eläimille ym.  – kysy lisää tai tule kursseille oppimaan myös nämä.

 

Kinesiologian historiasta

Sovelletun kinesiologian (Applied Kinesiology) kehittivät alunperin monipuolisesti kouluttautuneet yhdysvaltalaiset kiropraktikot, erityisesti George Goodheart ja John F. Thie, jotka löysivät käytännön työssään kehon eri osien yhteistyön tarkan systeemin. Kinesiologiassa ei niksautella, vaan toiminta on pehmeää. Monet kehittäjät olivat/ovat tunnustavia kristittyjä, mutta menetelmä on kaikista uskonnoista, filosofioista ja puolueista vapaa ja riippumaton.

Virallisesti tämä laaja kokonaisuus on soveltavaa kinesiologiaa, jotta erotutaan esimerkiksi fysioterapeuttisesta ja naprapaattien kinesiologiasta, jossa keskitytään lähinnä lihasvoimaan ja muuhun fyysiseen.

Ota yhteyttä, kun haluat lukea suomentamani artikkelin sovelletun kinesiologian historiasta/kehittämisestä.

 

Esimerkkejä kv. virallisten kinesiologian kurssieni osallistujilta

Kinesiologit tekevät mielellään yhteistyötä muiden ohjaajien, valmentajien, opettajien, terapeuttien, hammaslääkäreiden ja lääkäreiden kanssa.

 

Kannattaa kokeilla kinesiologiaa: varaa aika ja tule kursseille.

 

Smartum-, Virike-, Tyky-, Super- ja Herukkasetelit käyvät ohjauksissaTFH logo-2

Kinesiologia koulutus, kinesiologian koulutus, kinesiologia kurssit, kinesiologia opiskelu, kinesiologian opiskelu. Kehon tasapainotusterapia, lihastasapainotus, ryhdin tasapainotus.