Ohjelmapalvelut, työhyvinvointi, kinesiologiakoulutus, Helsinki, Turku, Tampere

6. Biokineettiset rentoutukset -kinesiologian kurssi

Kinesiologiset tasapainotusmenetelmät perustuvat kehon luontaiseen itseparannuskykyyn.

Tästä on esimerkkinä yksi yleisimmistä kinesiologisista hoitokeinoistamme, otsapisteet eli ESR-pisteet (emotional stress relief).

Eräs toinen, paljolti käytännön havainnoista lähtenyt kinesiologian menetelmä on Biokineettiset harjoitukset. Se perustuu esimerkiksi siihen, että ihminen tuo kipukohtansa lähelle itseään. Esimerkiksi polttaessaan kätensä kuumalla levyllä tai nukkuessaan sikiöasennossa.

Biokineettiset harjotukset tasapainottavat

Sovelletun kinesiologian (Applied Kinesiology) kehittäjä, kiropraktikko George Goodheart huomasi 1960-luvulla, että suurin osa kivusta johtuu vastakkaisen lihaksen heikkoudesta. Ylijännityksessä (hypertoninen) oleva lihas tuntuu yleensä kipeältä. Sen vastapuolella oleva lihas on yleensä alijännityksessä (hypotoninen). Molemmat ovat epätasapainossa. Tyypillinen tällainen pari: kireät selkälihakset ja heikot vatsalihakset.

Lihastestillä paikallistetaan,

  • mikä lihas, jänne, ligamentti tai peitinkalvo eli fascia on epätasapainossa
  • johtuuko epätasapaino yli- vai alijännittyneisyydestä
  • löydetään tarkasti hoitava passiivinen asento
  • määritetään tämän tasapainottavan asennon kesto (30 sekunnista 5 minuuttiin).
Hoitoasento

Kudosta pidetään passiivisesti lyhentyneessä (supistuneessa) asennossa, jolloin kudos rentoutuu ja tasapainottuu.  Aistisolut (esimerkiksi käämisolut) lähettävät aivoille tietoa ja lihas tasapainottuu. Aivot voivat sallia tämän kivuttoman tilan pysymisen myös neutraalissa ja ojentuneessa asennossa.

Esimerkiksi sikiöasento (polvet koukussa kohti rintakehää) on omalla tavallaan biokineettinen rentoutus psoas-lihakselle.

 

Biokineettiset harjoitukset -kinesiologian kurssi 1 pv

Ennakkovaatimuksena on kinesiologian kurssi TFH1.

Kesto 8,5 tuntia noin klo 9.30 – 18.00, kerro aikatoiveesi.

Ilmoittaudu kurssille tai ehdota tämän kinesiologialajin kurssia ja kootaan ryhmä (kunnasta riippuen vähintään 4-6 henkeä): soitto/soittopyyntö/viesti 050 555 4442  tai vuokko.alvari@gmail.com.

 

Sitova ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla varausmaksu 70,00 ennakkoon tilille FI65 3939 0001 29 62 35 Alvari International Oy, mieluiten vähintään 2 viikkoa ennen kurssia. Loppumaksu samalla tai ennen kurssia.

  •  1 pv kurssi on 180,00 + alv 24% (43,20) ja ko. kurssikirja 20,00 (sis. alv 10%) = 223,20 + 20,00 = 243,20, sis. alv 24% ja 10%
  • Tämä biokinesiologian kurssi pidetään yleensä peräkkäin Vapaaksi stressistä3 -kinesiologian kurssin kanssa, jolloin tämän 2 pv kurssikokonaisuuden maksu on suhteessa edullisempi eli 260,00 + alv 24%  (62,20) = 322,40, sisältäen 2 kinesiologian kurssia. Lisäksi 2 kurssikirjaa á 20,00, sis. alv 10%

Sisältää pienryhmäopetuksen kädestä pitäen, halutessasi neuvontaa väliaikoinakin ym. Liikunta-, kulttuuri- ym. setelit käyvät. Kertaajani -50%.

 

Kinesiologian kurssien ajat ja paikat löydät  kurssikalenterista.

 

Tämän kinesiologian kehittäjä Wayne Topping

  • sympaattinen iäkäs herrasmies Wayne Topping
  • vaihtoi professorin ammattinsa Uudessa-Seelannissa luontaisterapioihin ja muutti ensin USAan
  • asuu nykyään Brittein saarilla

 

Lisätietoa kinesiologiasta

 

Kayntikortti-web Niko 1113

Kinesiologia koulutus, kinesiologian koulutus, kinesiologia kurssit, kinesiologia opiskelu, kinesiologian opiskelu.